Kaip aš pirmą kartą viriau alų (2 dalis)

2011-11-11 14:07   kategorijoje:   Alus

Jau rašiau apie tai, kaip susipažinau su įranga, reikalinga virti alų. Dabar šiek tiek apie pačias medžiagas. T.y. iš ko gi tas alus susideda?

Alui reikia labai nedaug. Tik:

  • Apynių
  • Grūdų (salyklo)
  • Mielių
  • Vandens

Tik tiek.

 

Apyniai

Tiems, kad nematė kaip auga apyniai, tai viršuje yra nuotrauka. Tai vijoklinis augalas su kankorėžius primenančiais spurgais. Būtent jie ir yra reikalingi. Tačiau neapsigaukite, apynių yra begalė rūšių, kurios skirstomos į karčiuosius, aromatinguosius ir dar bala žino kokius. Kuo ilgiau verda apyniai - tuo daugiau kartumo iš jų išsiskiria. Taigi, apyniai duoda kartumą, aromatą, skonį.

Salyklas

Visas alaus saldumas gaunamas iš salyklo. Galima naudoti skaldytus grūdos arba salyklo ekstraktą. Skirtumas kainoje (ekstraktas brangiau). Salyklo ekstraktas labai labai pirmena medų. Skonis kitoks (nors ir saldus), bet išvaizda tokia pati. Kiek kokių naudoti priklauso nuo recepto.

Mielės

Mielės pats geriausias dalykas aluje. Tik jų dėka alus yra gyvas. Tik jų dėka alus yra su laipsniais  :)  Iš tiesų mielės reaguoja su cukrumi ir gaunasi alkoholis. Cukrus šiuo atveju visas iš salyklo. Mielių negalima dėti i karštą vandenį, nes jos žus.

Lomza Wyborowe Niepasteryzowane

2011-11-09 08:08   kategorijoje:   Alus » Lenkiškas

Lomza Wyborowe Niepasteryzowane

Ačiū Virgiui.

Stephans Brau Hefeweizen

2011-11-08 08:08   kategorijoje:   Alus » Vokiškas

Stephans Brau Hefeweizen

Devassa Bem Laura

2011-11-07 08:08   kategorijoje:   Alus » Braziliškas

Devassa Bem Laura

Ačiū broliui

Antarctica Cerveja Pilsen

2011-11-06 08:08   kategorijoje:   Alus » Braziliškas

Antarctica Cerveja Pilsen

Ačiū broliui.

« 1 ··· 14 ··· 28 ··· 40 41 42 43 44 ··· 56 ··· 70 ··· 84 ··· 98 ··· 112 ··· 126 127 »