Vilniuje – pirmasis „craft“ alaus festivalis: dešimtys gamintojų, įdomybės ir paskaitos

2017-09-20 22:31   kategorijoje:   Alus

Alaus kultūrai visame pasaulyje išgyvenant tikrą pakilimą, gruodžio 1–2 dienomis menų fabrike „Loftas“ sostinėje vyks didžiausias Lietuvoje „craft“ alaus festivalis, kuriame dalyvaus net 35 alaus daryklos iš viso pasaulio. „Vilniaus alaus festivalis“ (VAF) lankytojus kvies susipažinti su „craft“ daryklų aludariais iš JAV, Belgijos, Danijos, Ispanijos, Olandijos, Vokietijos ir, žinoma, Lietuvos.

Skaityti daugiau »

Alaus stiliai. Cream Ale

2017-09-03 22:52   kategorijoje:   Alus

Apibūdinam Cream Ale ir pabandykite patys sau atspėti ką primena: švarus, skaidrus, gerai išsifermentavęs, lengvai geriamas, gaivinantis, stiprokai karbonizuotas. Neišsiskiriantis per daug savo nei salykliškumu, nei apyniuotumu.

Skaityti daugiau »

Barų istorijos #2

2017-08-26 20:16   kategorijoje:   Alus

Vakar lankiausi bare, kuris pakankamai žinomas tarp alaus geekų. Nespėkite ką ten daro, nes parašysiu pats

Skaityti daugiau »

Alus kuris liūdina

2017-08-18 11:30   kategorijoje:   Alus

Visada sakau apie bravorus - mažas nereiškia kokybės. Gali būti labai gerai, gali būti labai blogai.

Kai kada nutinka istorijos, kuriomis norisi pasidalinti.

Skaityti daugiau »

Alaus someljė Vidmantas Čičelis: lietuviai atranda alaus ir maisto derinimo malonumą 

2017-07-31 12:13   kategorijoje:   Alus

Koks alus geriausiai dera su kepta duona? Šis klausimas nuskamba beveik kiekvienoje „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmanto Čičelio rengiamoje alaus degustacijoje. Nors pats alaus ekspertas linkęs paieškoti ir išbandyti neįprastų derinių su alumi – nuo sušių iki keptų vabzdžių, – jo teigimu, tradicinė mūsų šalies virtuvė taip pat atveria daugybę neišnaudotų galimybių skonio eksperimentams.

Skaityti daugiau »
1 2 3 ··· 14 ··· 28 ··· 42 ··· 56 ··· 70 ··· 84 ··· 98 ··· 112 ··· 126 »