Kaip apeinami alkoholio reklamos draudimai

2018-01-10 09:49   kategorijoje:   Alus

Jau rašiau, kad debiliškus įstatymus reikia apeiti. Tiksliau pasakius juos reikia keisti, bet kol tai neįmanoma - apeikime taip, kad jie neveiktų. Labai įdomu stebėti kas ką daro i kaip kas elgiasi. Pradėjau rinkti ir dėti nuorodas, bet po to pamačiau, kad dingsta įrašai, tai sudedu kaip paveikslėlius.

 

Skaityti daugiau »

Juokingi sprendimai Facebook aludarių puslapiuose

2017-12-31 10:19   kategorijoje:   Alus

Kadangi nuo 2018 m. sausio 1 dienos įsigalioja alkoholio reklamos draudimo įstatymas, kuris kad ir kaip bežiūrėsi yra absurdiškas, aludariams renka imtis tam tikrų sprendimų.

Skaityti daugiau »

Vilniaus alaus festivalio organizatorius: norime keisti sovietmečiu įsivyravusias tradicijas

2017-11-05 06:35   kategorijoje:   Alus

Alaus someljė Vidmantas Čičelis pastebi, kad sovietmečiu Lietuvos alaus kultūra pajuto stiprius istorijos smūgius, kurių išvengė kitos garsios pasaulinės alaus kultūros. Alkoholis tapo visa apimančiu sovietmečio bruožu, o piktnaudžiavimas juo – liūdnu tų laikų palikimu.

Skaityti daugiau »

Alaus someljė vidmantas čIčelis: „kai tai suprasime, alkoholizmas stipriai sumažės“

2017-10-30 21:05   kategorijoje:   Alus

Kiekvieną dieną JAV atsiranda trys naujos alaus daryklos, o iš viso jų yra daugiau nei 5200. Tokios alaus kultūros labiausiai yra pavergtas „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmantas Čičelis, pripažįstantis, kad kartais keliaujant po alaus festivalius pasidaro liūdna. Situacija gimtojoje šalyje kiek kitokia. Anot Vidmanto, Lietuvos aludariai dar negali taip drąsiai ir atviromis širdimis eksperimentuoti, nes mes, lietuviai, ne viską suprantame. Apie tai, ko nesuprantame ir kokiu greičiau mokomės alaus kultūros, ir kalbamės su alaus someljė.

Skaityti daugiau »

Craft alaus gamintojai ispanai: „Galvojame apie skonį, o ne rūšių ar butelių skaičių“

2017-10-24 08:24   kategorijoje:   Alus

Vieni įsikūrė pamatę augančią savo alaus paklausą, kiti – iki šiol neturi savo bravoro, bet jau sulaukia aukščiausių įvertinimų. Vieni pirmenybę teikia alaus brandinimo laikui, kiti – jo kartumui, kurį matuoja apyniais. Vieni – lietuviai, besižavintys amerikiečiais, kiti – ispanai, o juos vienija dėmesys gaminamam produktui ir jo vartojimo kultūros puoselėjimui.

Skaityti daugiau »
1 2 3 ··· 14 ··· 28 ··· 42 ··· 56 ··· 70 ··· 84 ··· 98 ··· 112 ··· 126 127 »