Cookie Consent by TermsFeed
 

Alus

Arany Aszok

Visiškai „pilkas“ alus. Man nepasirodė kad jis kažkuo išsiskirtų. Ačiū mamai

Soproni 1895

Labai kartus ir tuo pačiu sodraus skonio alus. Ačiū mamai

Kalnapilis Juodasis Gintaras

Kalnapilis Juodasis Gintaras

Po pirmų dviejų (Kaštonų ir Medutis) pagaliau pavadinimas, kuris atspindi tai, ką ir turi atspindėti - tamsų (juodasis) ir lengvą (gintaras) alų. Nors pavadinimas labai ilgas, bet šiuo atveju galiu pateisinti  :) O ir pats alus neblogas. Vienintelis jo minusas - šiek tiek jaučiasi rūgštumas.

Zolotaja Bochka: Svetloe

Zolotaja Bochka: Svetloe

Labai lengvas 4% stiprumo alus. Gerai atsigaivinti karštą dieną. Mėgautis juo nepavyks  :)

Kanapinis Tamsusis

Kanapinis Tamsusis

Tamsusis alus 2 litrų stikliniuose, skaidriuose buteliuose. Skonis geresnis nei šviesaus, bet šis jau 6% stiprumo.

Kanapinis Šviesusis

Kanapinis Šviesusis

Iš tiesų tai ant šio alaus nerašo jis šviesusis ar tamsusis. Tiesiog Geltona etiketė. Gyvas. Įspūdingiausia, kad jis parduodamas 2 litrų stikliniuose buteliuose. Klausimas tik kodėl skaidriuose, o ne ruduose. Skonis vidutiniškas.

Pivorių

Pivorių alus

Nefiltruotas gyvas alus.

13 statinių

13 statinių

Parduodamas tik 0,2 l taroje. Užtat stiprumas 14%. Saldus, labiau vyną primenantis alus.

Patulo

Stiprus (6,3%) gyvas alus. Neprisotintas dirbtinai angliarūgšte. Atidarius, 1/3 alaus išbėgo lauk. O skonis įdomus.

Salaus

Salaus

Gyvas natūraliai angliarūgšte prisotintas alus. Skanus, stipriai kartus. Jau dėl to verta kartais jo paragauti. Atidarius, pusę butelio išputojo lauk.

Gubernijos Baltaragio

Gubernijos Baltaragio

Šiek tiek kartumo jaučiasi. Maloniai buvau nustebintas, kad alaus skonis nepanašus į kitus žaliuose buteliuose parduodamo Gubernijos alaus skonį.

Ober Lager

Kažkoks alus. Kažkoks  :)

Kalnapilis Medutis

 

Kalnapilis Medutis

 

Naujas alus. Pirmas buvo Kaštonų ir, kaip suprantu, reikia laukti dar vieno.

Nelabai seniai Tauras išleido alų Su medumi. Jo didžiausias minusas - stiprumas (8,2). Kodėl prisiminiau šitą alų? Ne tik dėl medaus. Štai sudėtis:

Vanduo, miežių salyklas, miežiai, gliukozės sirupas, cukrus, natūralus medus (1%), natūralios kvapiosios medžiagos, apyniai.

Spėkite ar tai Kalnapilio ar Tauro alaus sudėtis? Atspėjote.

Kalnapinis pasimokė iš kritikos Taurui dėl laipsnių ir padarė 5 stiprumo? Iš tiesų, idėja gera, bet skonis nepavyko. Jaučiasi, kad Tauro alaus skonis daug labiau subalansuotas nei Kalnapilio. Nepakanka į alų įdėti medaus.

Ir kodėl pavadinimas ne Medaus? Kaštonų, Medaus, ...? Kas laukia? Gilių spalvos alus?  :)

Šis alus daug prastesnis už Kaštonų. Šis alus šiaip nelabai pavykęs Kalnapilio eksperimentas.