Sraigės

Aplink statomą namą daugybė sraigių. Sugalvojau, kad reikia prisirinkti ir pasigaminti. Taip ir padariau.

Pirmiausias jas Reikėjo laikyti kelias paras ant miltų. Taip jos išsivalo organizmą ir turi ko valgyti. Kai išsivalo (tą pastebėti nebus sunku, jei indelį kasdien praplausite) užpilama druskos. Tada būna daug gleivių ir putų. Po valandos ar poros viską nuplauname, metame į verdantį vandenį 5-8 minutėm. Po to ištraukiame iš kiautų ir nukerpame viską, kas nėra raumuo (padas). Čia pats šlykščiausias ir sunkiausias darbas. Po to svogūnėlio, česnakėlio ir baltame sausame vyne verdame 3-4 valandas. O jau po to su jomis galima daryti ką tik norite. Aš pakepiau ant sviesto su česnaku, pomidoru, avokadu ir sūriu. Naudojau tokius produktus, kuriuose pati sraigė "nedingtų".

Iš tiesų visa tai didelis žaidimas. Sraigės pradžioj atrodo tokios didelės, o kai paverda tampa mažyyytės. Todėl jų reikia tikrai daug. Ne mažiau 100. O ir žaidimo daug, ir laiko daug. Nebent kaip ilgai besitęsianti pramoga.

Palikite komentarą



Komentarai
  • OK

    Gaila, kad apie mano nam1 sraigės nešliaužioja... Oi prisigaminčiau...

    Beje, kad išsivalytų organizmas, aš laikau sraiges švarioje dėžėje, kasdien praplaunu ir neduodu miltų. Pirmą kartą laikau su miltais, tai labai "apsikošiuoja". kai tie miltai susimaišo su gleivėmis. O badaudamos jos lengvai nusiplauna, aiškiai matos kada išsivalo...

  • nuolaida

    Sraigės miršta nežinau kada. Nematavau pulso, bet nuo driskos tikrai.

    Išsivalo organizmą nuo žolių, o miltai užkiša vidų :)

    O kiekis priklauso nuo to, kaip nori. Kiek kitų dalykų dėsi - tiek ir bus. Nežinau kaip skonį apibūdinti. Šiaip valgai kaip kokius vištų skrandukus tik skonis visiškai kitas. Nežinau į ką panašu. Gal į kalmarus kokius? Bet kvapo nėra šlykštaus :)

  • vyr

    kažkaip "išsivalo organizmą" ir "turi ko valgyti\' nelabai susiderina :)

  • Anekdotai

    Kokia konsistencija sito padaro patiekale? O ir skonis, ka primena?

  • Ieva

    Fui, verčiau būčiau neskaičius...

  • Žiūrintis tolerantiškai

    O kada jos miršta? Per tas porą valandų, užpylus druska? Valanda nuodijimo?

  • Bronius Dzukas

    as irgi sraigiu daznai uzkandu. Ypac vasara, kai ju visur pilna. Zmona ziemai primarinuoja, labai skanu su kokia bulviu kose ar zirniai.