Kalėdų maistas

Neverksiu kaip blogai apsiryti, nes tai kiekvieno reikalas. Nesugebate pavalgyti saikingai - kaltinkite save, bet ne Kalėdas. Lietuvių stalai visadaa buvo nukrauti gausiai, o jau kiek valgyti - kiekvienas pats turi pasirinkti.

Kažkaip nepastebėjau niekur rašant apie tai, kokius specialius Kūčių ar Kalėdinius patiekalus gamina žmonės. Pas mus per Kūčias verdami virtiniai su grybais. Juos valgome tik per Kūčias, todėl šio patiekalo visada laukiame. Per Kalėdas mes valgome medaus pyragą. Anksčiau jį mama darydavo tik per Velykas, o dabar ir Kalėdoms. Niekur kitur nesu valgęs net kažko panašaus. Močiutė pasakojo, kad tokį pyragą gamindavo jos senelė (o gal ir prosenelė).

Kažkoks ypatingas patiekalas mano šventėms suteikia daugiau išskirtinumo.

Palikite komentarą



Komentarai
  • Kaimynas

    Kalėdoms balandžiai su ypatingu padažu, vien tik dėl jų visi pas mamą su šeimom suvažiuojam :)

  • petras

    Pas mus šaltanosiais vadina virtinius su mėlynėmis.

  • Auris

    Mano mama visada TIK kaledoms daro saltanosius. Pavadinimo kilmes nezino net pati mama, bet labai skanu: panasu i varsketukus, tik kad viduje ivairus dziovinti (ir ne tik) sumalti arba supjaustyti vaisiai. Plius ant ju eina maltu aguonu padazas su medumi. Niam niam.

  • VD

    Koks receptas, nutekink.

  • Anonimas

    ir sprotai suteikia isskirtinumo;)