Cookie Consent by TermsFeed

VAF 2019

Truputį apie VAF festivalį, kurio galėjo nebūti.

Po pernai metų festivalio, mes, likus kokiem devyniems mėnesiams, jau pradėjome derinti su bravorais. Tai yra normalu, nes kuo anksčiau derini, tuo lengviau susitarti. Daugelis nežino, bet gauti teigiamą atsakymą nereiškia, kad gali būti ramus ir nebesirūpinti. Gauti teigiamą atsakymą, reiškia tik tai, kad jie bus, bet neaišku su kokiu alumi, kada jį atsiųs, koks jis bus, kaip už jį reiks sumokėti akcizus, užsakyti jiems viešbutį, suderinti maitinimą ir pan. Kokios gali būti problemos? Bravoras, pasakęs "taip", nereiškia, kad atvažiuos. Nereiškia, kad atsiuntęs alaus sąrašą nesugalvos jį pakeisti, o tai reiškia papildomas darbas su VMI. Nereiškia, kad atsiųs alų kaip sutarta. Nereiškia, kad alų pristatys kurjeriai. Nereiškia, kad jį praleis muitinė, veterinarinė tarnyba. Tai, kad bravoras pasakė "taip" yra geras ženklas, bet ne 100%.

Pirmus du metus vykęs LOFTE, festivalis turėjo kraustytis iš ten. Manėme, kad dar ne laikas (nors užprogramuotas išsikraustymas turėjo įvykti), nes organizuojant festivalį yra du keliai: lankytojų kiekio augimas arba bilieto kainos didinimas. Yra dar vienas kelias, bet jis yra tik tada, kada festivalis neša pelną. VAF apie tai dar toli kalbėti. Taigi, trumpai tariant - augimas yra stimulas. Dar organizuojant pirmąjį VAF mes sužinojome, kad erdvių 1000 žmonių susirinkti Vilniuje vienoje vietoje yra trūkumas. Yra mažų, yra kažkiek didelių, bet vidutinių nėra. Šį kartą teko apskambinti visą Vilnių, nuvažiuoti į krūvą vietų. Vienintelis pasirinkimas, kuris atitinka poreikius - Litexpo. Daug minusų žiūrint iš VAF pozicijų ir daug pliusų bet kuriam renginiui. Nenoriu pasakoti visų smulkių detalių, nes ne viską galiu pasakoti, bet apsistojus ties Litexpo trūko labai nedaug, kad ten jis ir būtų vykęs.

VAF 2019 yra nerealiai varginantis renginys, kuris atneša n kartų daugiau pozityvumo. Neskaičiuoju neigiamų komentarų, nes koncentruojantis į juos nepadarysi nieko. Žmonės yra visokie ir vienus reikia skaityti, o kitų geriau nematyti. Bet yra daug puikių komentarų iš didesnės dalies alaus mylėtojų. Ir nerealus pozityvas iš dalyvių. Komentaras, kuris puikia atspindi situaciją Lietuvoje:

Būtų įdomu sužinoti, kodėl tokioje mažoje scenoje dar dramų reikia. Imho šis renginys turi geriausią organizaciją iš visų tokio pobūdžio, tai keista, kodėl dar randama vietos pagiežai. Tai viskas.

Man sunku apsakyti kaip dalyvaujantys užsienio bravorai kardinaliai skiriasi nuo lietuvių. Jie yra sunkiai apibūdinamas pozityvumas. Jie yra pažintys, kurių nepamirštame nei mes, nei jie. Tiesa, teisybės dėlei būtinai turiu paminėti:

  • Vilkmergės alų, kurie remia renginį ir be kurio jo, greičiausiai, nebūtų
  • Dundulio alų, kurie yra visiškas antipodas daugeliui kitų
  • Bear and Boar, kurie tokie jauni, bet atvažiuoja su begaline energija ir šiluma

Kažką pamiršau? Galbūt. Yra bravorų, kurie nedalyvauja festivalyje, tačiau ateina kaip lankytojai ir atsineša didelį būrį pozityvo. Visiems jiems ačiū. Dėl jūsų, bravorų ir lankytojų pozityvo, šitas festivalis vyksta. Daryti festivalį yra didelis darbas ir jį dirbi net festivalio metu, vietoj to, kad ramiai džiaugtumeisi su kitais. Tačiau būtent teigiama aura, daug šypsenų, meilė alui organizavimą paverčia malonumu. Žmonės savo hobio nevertina racionaliai, kai jis jiems teikia malonumą.

Užtrukom su patalpų paieška, derybomis, vėl paieška, vėl derybomis, paieška, derybomis... liko tikrai labai nedaug laiko iki festivalio datos ir protas sako, kad nepadarysime taip gerai, kaip norime, kaip galime. Savaitgalis buvo sprendimo priėmimo laikas. Šiandien atšaukėme viską, ką buvome susidėlioję, su kuo buvome susitarę.

Žinome vieną - dabar turime net 15 mėnesių iki trečiojo VAF.

Palikite komentarą