Blogas

Šimašiaus Vilnius

O prie Zuoko buvo geriau... Iš tiesų tikrai ne, nes Zuoką kaip merą tikrai reikia pamiršti ir nebeprisiminti. Dabar turime Remigijų Šimašių ir Vilnių be fantazijos. Tokio miesto be fantazijos nenori niekas. Žinote su kuo man asocijuojasi Šimašiaus Vilnius? Aš surašysiu keliais punktais, kad būtų labai aišku. Tai susiję su mano gyvenamąja lokacija, nes tie keli pavyzdžiai yra tai, ką matau praktiškai kasdien.

VAF organizatoriai – kodėl craft alus sukėlė revoliuciją alaus pasaulyje?

Atsiradęs kaip priešprieša įprastam alaus skoniui, craft alus visame pasaulyje sukėlė revoliuciją, teigiama pranešime spaudai. Pradėtas gaminti netikėčiausiose vietose šis gėrimas užkariauja net išrankiausių gurmanų skonio receptorius. 

Vidmantas Čičelis, „Vilkmergės“ someljė ir vienas iš didžiausio Lietuvoje craft alaus festivalio – Vilniaus alaus festivalio (VAF) – organizatorių, pasakoja apie populiarėjantį alų ir sako, kad nors jo madas diktuoja JAV aludariai, šį unikalų alų atranda ir vis daugiau lietuvių.

Vilniuje – pirmasis „craft“ alaus festivalis: dešimtys gamintojų, įdomybės ir paskaitos

Alaus kultūrai visame pasaulyje išgyvenant tikrą pakilimą, gruodžio 1–2 dienomis menų fabrike „Loftas“ sostinėje vyks didžiausias Lietuvoje „craft“ alaus festivalis, kuriame dalyvaus net 35 alaus daryklos iš viso pasaulio. „Vilniaus alaus festivalis“ (VAF) lankytojus kvies susipažinti su „craft“ daryklų aludariais iš JAV, Belgijos, Danijos, Ispanijos, Olandijos, Vokietijos ir, žinoma, Lietuvos.

V ir trumpos kojinės

Rengiu ryte V. 

- Reikia trumpų kojinių, šitos netinka.

- Kodėl? - mes jau įpratę, kad nori raudonų, su mašinytėmis ar nenori su kamuoliu...

- Auklėtoja sakė taip. Man taip lengviau užsimauti.

Atnešu trumpas ir pasiūlau pačiam užsimauti.

- Tu mauk. Tėtis geriausias, jis užmaus.

M ir mandagumas

- Na bet labai jau tavo akys gražios - sakau M.

- Žinau. Man dažnai sako, kad gražios akys, plaukai, blakstienos, kad net mandagumą pamirštu.

Dovanos apie meilę

OK... alų tikrai labai myliu ir tikrai su juo dirbu vis daugiau ir daugiau... Bet tikrai labiau myliu savo šeimą  :)))

Alaus stiliai. Cream Ale

Apibūdinam Cream Ale ir pabandykite patys sau atspėti ką primena: švarus, skaidrus, gerai išsifermentavęs, lengvai geriamas, gaivinantis, stiprokai karbonizuotas. Neišsiskiriantis per daug savo nei salykliškumu, nei apyniuotumu.

TV serialai, kuriuos žiūriu (žiūrėjau). 22 dalis

Visa serija detektyvų ir net trys serialai iš dešimties, kuriuos įvertinai maksimaliu balu. Na tik amerikietiški, bet ir angliški, kanadietiški ir net prancūziškas serialai. Ne tik JAV moka puikiai juos daryti. Ar kada nors mes iki to užaugsime?

Barų istorijos #2

Vakar lankiausi bare, kuris pakankamai žinomas tarp alaus geekų. Nespėkite ką ten daro, nes parašysiu pats

Kodėl V?

V pasidarė toks kodėlčius, kad miegodamas pietų miego per miegą klausinėja "Kodėl?"

Alus kuris liūdina

Visada sakau apie bravorus - mažas nereiškia kokybės. Gali būti labai gerai, gali būti labai blogai.

Kai kada nutinka istorijos, kuriomis norisi pasidalinti.

Vaikų pėdų kreivumas

Mano mama priminė istoriją su M, kai atkreipė dėmesį, jog V kojos kreivos.

Taip jau yra, kad visiškai normalu ir niekas nieko nedarys iki 5 metų su pėdų išlinkimu į vidų ar išorę. Tėvams baisu ir tai absoliučiai normalu.

Alaus someljė Vidmantas Čičelis: lietuviai atranda alaus ir maisto derinimo malonumą 

Koks alus geriausiai dera su kepta duona? Šis klausimas nuskamba beveik kiekvienoje „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmanto Čičelio rengiamoje alaus degustacijoje. Nors pats alaus ekspertas linkęs paieškoti ir išbandyti neįprastų derinių su alumi – nuo sušių iki keptų vabzdžių, – jo teigimu, tradicinė mūsų šalies virtuvė taip pat atveria daugybę neišnaudotų galimybių skonio eksperimentams.

TV serialai, kuriuos žiūriu (žiūrėjau). 21 dalis

10 serialų, kurie vidutiniai. Dalį galima žiūrėti, dalies galima ir nežiūrėti. Tiesiog taip jau su serialais yra, kad jie pasirodo bangomis. Labiausiai nuvylė „House of Cards“, o taip laukiau. Nudžiugino gerumo neprarandantis „Veep“, kuriam ir atitenka šio dešimtuko laurai. Daug naujų vidutiniškų serialų.

Daugiau negu keturis tūkstančius alaus rūšių išbandęs someljė: alų reikia ragauti, o ne gerti

Alų Lietuvoje ragauja daugelis, bet tik keli žmonės šio gėrimo ragavimu bei derinimu su maistu užsiima profesionaliai. Tokiems žmonėms atsiveria ištisas alaus skonių pasaulis. Krienai, rauginti agurkai, burokėliai  – tai tik keletas alaus skonių, kuriuos yra tekę patirti Jungtinėje Karalystėje alaus someljė kursus „Beer Academy“ baigusiam Vidmantui Čičeliui.

Dabartinis „Vilkmergės“ alaus daryklos someljė V.Čičelis užtikrintai sako: daugelio lietuvių požiūris į alų yra neteisingas, ir jis pasiryžęs jį po truputį keisti. Alus, anot someljė, turi būti ne geriamas, o ragaujamas, o alaus mėgėju save turėtų laikyti ne tas, kuris keliskart per savaitę išgeria kelis butelius pigaus alaus, o tas, kuris ragauja įdomių skonių alų ir stengiasi pažinti turtingą alaus pasaulį. 

15min su V.Čičeliu kalbėjosi apie alaus kultūrą Lietuvoje, tendencijas pasaulyje ir tai, kokias klaidas lietuviai daro gerdami alų.