Cookie Consent by TermsFeed

Blogas

ekuryba

šiandien draugelis papastino linką i ekurybą. nueinu, o pasirodo mano ip užbanintas. kokie stebūklai. ir ką gi dabar daryti? gal kokį proxy adresą nurodyti? stebūklai - jie neužbanino visų proxy serverių :))

ta proga pacituosiu keletą ixaon dienoraščio įrašų. tiesiog linksmai rašo :)



2005-05-26 18:52:28
Bandau prastumti vieną projektą, susijusį su ekuryba ir vienu iš moderatorių. Jei pavyks prastumti - manau, užderės litukų. Gražu bus - visiems nauda, ekurybai reklama.

2005-05-27 19:13:02
Rašykuose siautėja viena moteriškos lyties asmenybė. Tokiais posakiais svaidosi, kad pas mus jau seniai būtų ištrinta ir užbaninta. Ten, kur nereikia - rašykai superliberalūs. Bet tai jau jų reikalas, kad pakenčia keikūnus.

2005-05-28 22:58:21
Ir lietuviškame internete yra savų purvų. Laimei ir nelaimei, jų negalima iškuopti. laimei - nes panaikinus patį purviniausią, fašistams reguliariai tribūną suteikiantį puslapį, kitą dieną bus panaikintas antifašistinis, o už savaitės liks tik valdžią liaupsinantieji- t.y., neliks nieko. Teko girdėti, kažkur interneto platybėse kažkokie kiauksintys padarai vėl užsiundyti ant mūsų autorių. Tik aklas gali nematyti, kad tai - gerai suplanuota, puikiai finansuojama akcija. Tačiau visa ekuryba į tai labai ramiai žiūri ir net nesiruošia jaudintis. Šmeižtai visada nukris, o mes, laikydamiesi oriai ir garbingai, laikydami savo vėliavą, kurioje įrašyti žodžiai "DIEVAS","LAISVĖ", "DEMOKRATIJA" - mes iš šios istorijos išeisime tyri kaip kalnų krikštolas, kaip ryto rasa žaliose Lietuvos pievose.Tik taip mes išliksime žmonėmims - skirtingai nuo SS skaičius ir ženklus pamėgusiųjų kiauksinčių padarėlių.

2005-05-30 11:47:00
Akivaizdi mūsiškių pergalė: geranoriška kritika, noras padėti autoriui tobulėti, ganėti geras gilinimasis į kūrinį. Mes buvo,e esame ir būsime aukštumoje. Aišku, nelengva pastebėti, kad esi vienas iš geriausių, tačiau tik palyginus recenzijų lygį supranti, kad ekurybos recenzijas drąsiai gali pavadinti geriausiomis. Šiuo metu tai pačios kvalifikuočiausios recenzijos iš visų, kurias mačiau lietuviškame internete.

2005-06-02 12:19:12
Nacizmas atgimsta. Tos klaikios šmėklos, pasiųstos naikinti žmonijos ir to, kas joje buvo geriausia, vėl kyla iš kapų, pasiruošusios naujam naikinimo žygiui. "Kaip?" - paklaus skaitytojas - "tai mažu nėra saugumo departamento, policijos...?". Nėra. Atostogauja greičiausiai. O gal nekreipia dėmesio į vid labiau ruduojančią r***.lt. Maža to, kad dalis vietos autorių nacistine simbolika pasidabino, administracijai maloningai tylint - atsirado naujas autorius. Nickas - "Adolfas Hitleris". Įdomi tolerancija, tiesa? Bet netgi ne tai linksmiausia. Užteko vienam autoriui pakankamai ramiu tonu perspėti administraciją, kai autorius gavo iš adminų "paskutinį įspėjimą". Vargšai r***.lt ! Vargšai, nes nesuvokia ką daro - nori mėtyti iš savo gretų dorus, sąžiningus, talentingus žmones, o suteikia visapusę globą nacistams. Ką gi, Weimaro respublika darė tas pačias klaidas - leido šiklgruberiams siautėti, kad tik jie su komunistais rietųsi. Kuo baigėsi - visi žinom. Bijau, kad r***.lt neužilgo reikės keisti pavadinimą į nacistai.lt. Labiau atitiks turinį, o ir adminų tatrpe murzos bei šustauskai gerai žiūrėtųsi.

2005-06-03 20:47:10
Mūsų autorė Regina už antifašistinius pasisakymus gavo blokadą r***.lt. Manau, šis faktas komentarų nereikalauja. Kaip sakė romėnai - Sapienti sat. Aš tik noriu pridurti, kad ekuryba (manau, jog taip, kaip aš galvojau absoliuti dauguma) galvoja taip, kaip savo laiku teigė Poetas:
palaimos šviesią valandą
ir juodu nesėkmės metu
aš liksiu ištikimas žmogui
ir sau pačiam
Mes liksime ištikimi savo talentams, savo pažibos ir niekada nelaikysime antifašistinių pažiūrų veikla, už kurią reikia blokuoti autorių.

Man vakar pasakė, kad aš persūdau su dienoraščio įrašu dėl nacizmo. Nemanau. Tiesiog yra svetainės, kuriose pilna rasistinių, fašistinių ar nacistinių pasisakymų, bet tie pasisakymai būna komentaruose. Tačiau ir tokie komentarai yra blogis, kurį reikia rauti su šaknim. Bet vienos svetainės (pvz. "Delfis") - jos galbūt kurią dieną įgis naują savininką, gal kas jas už kelis milijonus nupirks ir išmėš visus fašius atgal į savartyną. Ogi kai kurios kitos svetainės, valdomos kišeininių "visuomeninių organizacijų" - jos nesikeis, nes niekas jų nepirks, o vietinė valdžia rinks pati save iki pasaulio pabaigos. Štai todėl aš ir manau, kad būtina negailestingai kritikuoti pastarąsias kaip didesnį blogį. ir visiškai nesvarbu kurioje pasaulio šalyje tokia svetainė randasi, kuo ji oficialiai užsiima. nacizmas yra blogis, kaip jis besivadintų.

2005-06-06 15:10:43
Perskaičiau vieno žavau individo dienoraštį. Kaip ir reikia tikėtis - pamazgos ant dabartinio Šventojo Tėvo. Nesunku suprasti kodėl: šėtonas nekenčia Dievo. Bet ne tame esmė. Esmė, kad šlykštų, neonacių sukurptą paistalą pavadina "vienu geriausių". Išlindo yla iš maišo, ponulis hitlerininkas atvirai parodė, ką jis garbina. Aš tuo - labai patenkintas. Kita įdomybė, rasta begūglinant internete. Kitas individas, prisidėjęs prie ekurybos pjudymo, pareiškė, kad jam, matote, "būtų labai įdomu susipažinti su IXAON". Gal jam ir būtų - aš tokiam rankos niekada nepaduočiau. Mudviem, po teisybei, nebūtų apie ką kalbėti. Aš Hitlerio nedievinu, tikiu į Dievą, nesilankstau nė jokiems lygiams-balams, ekuryboje save suvokiu kaip autorių tarną, neįžeidinėju žmonių, nesiundau hakerių, kad jie manpo nemėgstamiems -žmonėms gyvenimą pasaldintų, nelaikau savo kūrybos idealia ir niekada nežiūriu kokio "lygio" žmogus parašė kūrinįė. Paprasčiau tariant, esame visiškos priešybės, kurioms fiziškai nebūtų apie ką kalbėti. Bet kitą vertus - pasaulis įvairus ir margas, minėtas individas susiras sau tinkamus pašnekovus: murzą, šustauską, valžoną...

Nuotaikos pusėtinos. Ekuryba gana sparčiai vystosi tiek kokybine, tiek kiekybine prasme ir tai nuostabu. Esame tvirti, esame žinomi daugelyje pasaulio šalių, tačiau svarbiausia - esame laisvi. Esame apsisprendę būtū laisvais, jeigu reikia - paaukoti vardan kito laisvės save pačius. Štai čia ir glūdi mūsų "slaptasis ginklas" - ne nusilenkime balsavimams ar grupei save renkančių draugų, o nusilenkime Dievui, Tikėjimui ir Laisvei.

2005-06-07 16:35:09
Užtat grįžęs Lietuvon, galėsiu labai atsakingai atsidėti apmąstymams apie ekurybą. Čia būsiu nedaug, teks jungtis iš interneto kavinių. Tikiuosi, man autoriai atleis.

geras pirkinys

na mūsų įmonė perpirko iš konkurento mickonio darbuotoją. na čia jei taip krepšinio kalba :)  iš tiesų, tai perviliojom. dabar esu pono priešas numeris vienas. jis aišku nesupranta, kad jei būtų normalus, tai ir aš pas jį dar dirbčiau ir mergaitė išeiti nebūtų norėjusi. na bet čia jau jo problemos ko gero. lazda turi du galus.

juokas

Sedi psichiatras kabinete, nuobodziauja. Nei vieno paciento - ramu ir tylu. Sprendzia daktaras kryziazodzius viena po kito ir ziovauja. Tik staiga kabineto durys tyliai prasiveria ir i kabineta isliauzia keturiom jaunas zmogus. Isliauzia, uzdaro duris uz nugaros ir toliau letai sliauzia palei siena, kazka is paskos vilkdamas.

Daktaras iskart tapo zvalesnis:

- Nagi, kas cia pas mus atejo? Gyvatuke?

Tyla.

- Gyvatuke-gyvatuke, koks tavo vardas?

Zmogus tyli ir toliau sliauzia palei siena.

- Aaaa, supratau. Cia vezliukas atejo pas daktara i svecius. Nagi, vezliuk, sliauzk arciau pas daktara i kede.

Tyla.

- Atsiprasau, kaip gi as galejau supainioti - cia varliukas pas daktara atejo. Varliuk, nebijok daktaro, ateik arciau.

Jaunas zmogus pakelia galva:

- Daktare, eikit na**ui. As technarius - LAN'a jums tiesiu.

senatvė

jauči, kad dar po kokių 10 metų paniškai bijosiu senatvės ir byrėsiu į gabalus.

dabar va nueinu į tualetą tai toks vaizdas, kad atsidaro durelės, viskas iškrenta ir užsidaro. ir visiškai nesvarbu ar pamyžti ar pašikti nueini. o tai jau ryškūs senatvės požymiai. vat pamenu kaip anksčiau būdavo, tai nueini, išeini ir nieko. palengvėja šiek tiek bet kažkaip dzin. o dabar lyg išmetęs balastą. taigi... senstu...

klientai

gal pasirodys kvaila,taciau... reikia pagalbos. esu pradedanti. Esu susikurusi bendra svetaines vaizda su Noe (sorry nepamenu tixlaus pavadinimo) programa,kaip ikelti i savo jau "nusipirkta" plota serveryje? jeigu galima,noreciau smulkaus aprasymo. lauksiu jusu atsakymo,jei galima kuo greiciau su pagarba...

numeriai

vakar mačiau gerus mašinos numerius. numeriai ne pailgi, o tokie beveik kvadratiniai kur. tai viršutinėj eilutėj parašyta „LT“, o apačioje „2“. ir viskas. gerus tuos numerius latviai dalina.

laiškai

čia gudresni laiškai:


Kaip ideti i savo saita koki nors dizaina ;)


Kl: ka reikia parasyti zinuteja kokias raides ir koki dar raktini zodi?

Ats: 1. Parašykite SMS žinutę su kodu IV. Jums tereikia surinkti dvi raides.

Kl: kaip telefone rasti romeniskus skaicius?

senatvė

čia keli pastebėjimai apie senėjimą (deja, bet jau iš savo patirties).

kai kitiems atrodai pakankamai senas, visi kreipiasi „jūs“. taip su manim jau nutiko.

kai pats pasensti ir kažką pasakoji, tai pradedi sakyti ne „prieš 5-6 metus“, o „1999 metais“. man dar taip nenutiko :)

pilvas

turiu žiauriai didelį pilvą. bet tinginys esu dar didesnis. gal todėl pilvas auga. tinginys stengiasi neatsilikti.

hostingas

čia iš serijos apie hostinimą ir puikias firmas. rašyk serveris jau gal nuo vasaros pabaigos stovi normalioj serverinėj. kažkada man šovė į galvą tokia mintis apie backup'us. paklausiau ar jie juos daro. pasakė, kad nepriklauso jiems jų daryti ir jie to serverio išvis netvarko. buvau labai nustebintas, nes prieš tai tvarkė ir apie tai buvo kalbėta. padariau kelis skambučius ir suradau gerą žmogų, kuris apsiimtų prižiūrėti. paskambinau atgal ir pasakiau, akd man duotų prisijungimo visus duomenis prie serverio (root). pažadėjo atsiųsti. kitą dieną skambinu ir klausiu kodėl neatsiuntė. vėl pažadėjo. dar kitą dieną skambinu. tada prasidėjo trynimas: „čia mūsų backup serveris per tą patį raid kontroleri pajungtas. čia mes negalime niekaip duoti, nes tada mūsų backupus matys. davai mes tau ijungsime backupus ir administruosime“. na geras aš (kartu ir kvailas) ir pagailėjau jų. sutikau. kurį laiką viskas vyko gerai. kai serveris pradėjo lėtai veikti man aiškino, kad taip jau rašykas apkrauna. keista, nes tikrai kiek galėjau optimizavau. prieš mėnesį paprašiau draugelio pasižiūrėti kas ten galėtų būti. įmečiau php softuką, kurio pagalba kaip per konsolę prisijungi. na ir ką gi... pasirodo visas jo įmonės webmail'as sukasi ant rašykų serverio.

būtų juokinga, jei nebūtų graudu. kai paskambinau - apsimetė durneliu ir sako: „o tai aš tau nesakiau?“. ką tu gali atsakyti... paakiau, kad mokėsiu mažiau. sutiko. tikiuosi, kad artimiausiu metu sutarsiu su gerais žmonėmis ir iškelsiu rašyką iš ten. ir apskritai baigsis mano santykiai su jais. jei taip su manim elgiasi - galima tik spėti kaip su kitais klientais.

Tekstai: piktos kojos

jos piktos kojos
ir dar piktesnės šlepetės
jos juodos
iš pykčio nebuvo
svarbu kur ėjo
įlipo į šūdą
o atsisėdus kvapas
net matomas

piktos tos kojos
ir dar piktesnės šlepetės
rožėmis išpieštas
megztukas 
taukuotos pleiskanos
...
ir iš kur ta meilė
poezijai?

poezija

vakar buvau gintaro grajausko skaitymuose. skaitė daug geros poezijos. įdomiausia, kad prieš išeinant iš darbo lijo. kol nuvažiavau ir nuėjau - ne. kol buvau viduje - lijo. kai išėjau - nebe. :)

mickonis

kai dar vasarą dirbau pas poną mickonį, tai paprašiau nupirkti man vieną adresą. tuo metu jis buvo dar neatlaisvintas: vasara.lt. jis pasakė gerai ir aš ramiai sau sėdėjau. vakar pamačiau, kad per savaitgalį jis atsilaisvino. spėkite kas jį nupirko? ogi ponas mickonis. parašiau jam laišką, kuriame paklausiau ar man nupirko :) atsakymas buvo neigiamas. pasirodo jis jį nusipirko sau. po to man dar parašė: „nespjauk į šulinį, nes po to gali tekti pačiam gerti“. nelabai supratau apie ką jis, tai pasiteiravau. daugiau atsakymo nebesulaukiau :)

iš tiesų tai man tas domain'as nelabai ir reikalingas. man graudžiai juokingas pats faktas.

eurovizija

na ką... nebe naujiena ir nebe pirmą kartą paskutiniai  :)  tikrai nesišaipau iš lietuvos atstovų ar panašiai. nieko asmeniško, tik šiek tiek veide šypsena. aišku viena - tikrai buvo kam skirti paskutinė vietą ir ne lietuva joje turėjo būti. kitas dalykas dėl nepatekimo. iš tiesų tai gal ir nebuvo verta patekti tarp 10 stipriausių. labai įdomu kaip paprasta neblogą (iki tikrai geros jai toloka) dainą prastumti į euroviziją. pagrindinis dalykas - groti labai dažnai per radijo stotis. per rc ši daina grodavo vos ne kas valandą. taip ją gerai įkišo į galvas. plius graži dainininkė. o ko dar reikia? pasirodo, kad nieko  :) gal nebent užimti aukštesnę vietą pačioje eurovizijoje.

savaitgalis

savaitgalį buvau vilkokšnio poilsiavietėj. oras super, gamta, žmonių mažai... geras savaitgalis. labai pasiilgau jų gamtoje, nes tai tik pirmas šiemet. gal pagaliau prasidės sezonas?