Cookie Consent by TermsFeed

Blogas

geologija

jau turiu geologo surašytą bylą. taigi, jis gręžė 5 m: apie 0,3 m yra dirvožemis, po to vien molis. pamatams užteks gręžti 2 m. nuotekų sistemai nebus kur nubėgti, todėl gali tekti daryti ne tik nuotekų valymo sistemą, bet ir dar vieną talpą išbėgančiam vandeniui. vandeniu teks laistyti sklypą, mišką. blogiausia žiemą, nes tada bus ledas :)

dar dėl vandens. patarė nedaryti iškart gręžinio, o išsitirti šulinį. šulinio gylis yra apie 10 m, todėl tikėtina, kad vanduo jame bus geras. paviršiniai vandenys neturi prasisunkti, nes labai storas sluoksnis tankaus molio. jei daryti gręžinį, tai jo gylis greičiausiai būtų apie 60-80 m. kaina - 20-30 tūkstančių. na, manau, išsitirsiu šulinį. jei vanduo ten greitai rinksis ir bus švarus, galėsiu naudotis juo. bus daug pigiau. be to elektros sąnaudos tikrai didesnės būtų gręžiniui, nes iš tokio gylio pakelti vandenį jos reikia daugiau nei iš šulinio. taigi, reiks dabar kažkada nuvažiuoti, šulinį moliu uždengti aukščiau ir aplink išbetonuoti. tada išsiurbti, pasiskaičiuoti kiek į šulinį telpa. po to matysis per kiek laiko prisirinks vandens. tą vandenį reiks nuvežti ištirti.

.lt paslaugų tiekėjai

Teko peržiūrėti sąrašą galinčių registruoti .lt adresus. Štai vienas iš reikalavimų, kaip tapti .lt paslaugų tiekėju:

turi paslaugoms teikti pakankamą infrastruktūrą: veikiančią interneto svetainę, skirtą klientams aptarnauti ir informuoti apie atliekamas procedūras;

Štai sąrašas įmonių, kurių www adresų nepavyko surasti:

  • UAB "Imerel" - per google galima surasti tokią nuorodą: Informacija UAB „Imerel“ abonentams. Sveikiname prisijungus prie VDNET grupės! Tačiau vdnet svetainės kontaktuose apie UAB „Imerel“ nieko neparašyta. www.imerel.lt taip pat neveikia.
  • UAB "INTERNOVUS" - svetainės nėra.
  • D.Zakarevičiaus firma "EVS" - vėl nepavyko surasti.
  • UAB "PERSONA BONA" - nėra.
Visada yra tikimybė, kad aš nesugebėjau surasti. :)

geologija

prieš projektuojant, labai verta pasidaryti geologinius tyrimus. jų esmė - grunto ištyrimas. kai geologas atlieka savo darbą, tai architektas gali pasakyti kokie pamatai namui tinka, kur galima, o kur negalima daryti gręžinį ar nuotekų surinkimą.

taigi, šiandien nuvažiavau ir parodžiau geologui kur stovės mano namas. ten jį ir palikau darbuotis. sakė šią savaitę jau gausiu viską.

Patikimas - nepatikimas

Kai reikia išsirinkti įmonę, kurioje užsakyti paslaugas ar pirkti prekes, ką jūs darote? Nekalbu apie kasdienius daiktus. Tarkim aš statau namą. Man reikia susirasti įmonę, kuri uždengtų stogą. Taip, taip, einu į google ir ten ieškau. Pastebėjau vieną dalyką - įmones skirstau į patikimas ir nepatikimas vadovaudamasis gan keistais kriterijais:

1. Įmonės svetainė. Ko gero mažiausiai dėmesio kreipiu į svetainės dizainą. Man svarbiausias faktorius - informacija. Kuo daugiau ir tikslesnės informacijos, tuo įmonė patikimesnė.
2. Įmonės el. pašto adresas. Jei įmonės el. pašto adresas [email protected], [email protected], [email protected] ir pan., tai pasitikėjimo jos nekelia. Kvailas mitas, kad pakeitus el. pašto adresą pradings daug klientų, arba jie nesugebės jūsų surasti. Kurkas blogiau bus, kai vieną dieną takas.lt, one.lt, omnitel.net uždarys jūsų nemokamą el. pašto dėžutę.

Aišku, kad geriausias ir lemiantis faktorius - rekomendacijos. Tačiau jei jų nėra - kaip galima spręsti apie įmones? Darbai, istorija, pasiūla? Kur apie tai sužinoti? :)  Vien įmonės pavadinimas nieko nepasako, logotipas nieko neatspindi. Pamąstykite ar jūsų įmonė patikima?

knygos

pagaliau rašyk.lt paleidom akciją norintiems išleisti savo knygą. jau labai seniai planavome. jei viskas gerai, tai knygą išleisime po naujųjų metų ir pabandysime padaryti pristatymą per knygų mugę.

verslo planas

sugalvojau verslo planą automobilių gamintojams. reikia modelio, kuris butų maža žaisminga mašinėlė. tinka beetle, ka ir panašios. prieš užsakant automobilį, pirkįjas turėtų išsirinkti kaip jį išdažyti. pavyzdžiui: karvės, tigro, boružės... spalvomis, galima drugeliais, saulutėmis ir t.t. pasirinkimas tikrai platus. bet tai įsivaizduokite kaip būtų linksma, kai mieste važinėtų daug tokių margų mašinyčių :)

balčytis jr.

tik tik teismas baigėsi, o sūnelis jau sampo banke dirba :))) galės ten padirbinėti dokumentus, kurie nevadinami dokumentais :)

kursai

ar žinote, kodėl labai dažnai savininkai įkuria dvi įmones: viena vykdo veiklą, o kitai priklauso turtas? taip, todėl, kad jei pirmai kažkas atsitiktų, iš jos negalėtų konfiskuoti turto. kai kurie mano, kad jie nevykdo rizikingos veiklos ir jiems negresia tokie dalykai. papasakojo vieną atvejį, kuris turėtų priversti susimąstyti:

viena šeima turėjo verslą - kavinę. verslas neblogai sekėsi. dukra užaugo ir šeima jai nupirko nedidelį automobilį. žinoma, įmonės vardu. važiavo kartą mergaitė keliu ir... avarija. ji nubrozdino šoną labai prabangiai amerikietiškai mašinai. ji kalta. atrodo nieko baisaus, draudimas suremontuos ir viskas? viskas buvo kiek kitaip. tas automobilis irgi priklausė įmonei, kuri užsiiminėjo auto nuoma. šis automobilis taip pat buvo nuomojamas. kadangi automobilis buvo labai prabangus ir dar amerikietiškas, tai detalių jie laukė labai ilgai. po to padavė į teismą, kad atlygintų patirtą žalą už visą laikotarpį, kol negalėjo šio automobilio nuomoti. istorijos pabaiga tokia, kad šeima prarado ir mažą automobiliuką, ir visą kavinę. o juk automobilis niekuo nesusijęs su verslu, išskyrus tai, jog priklausė įmonei.

naktis

sapnavau, kad mano katė (!!!) atsivedė kačiukų. vienas labai prisiglaudęs visą laiką buvo. aš juk kačių nemėgstu, man nuo jų alergija. po to dar kažkokios nesąmonės. po to kažkas veidą pradėjo kutenti. ranka nubraukiau ir pajutau kaip per visą veidą kažkas nuėjo. ble! tarakonas! jie kartais užsuka ir pyp pyp būna virtuvėje. kokio b... jiems reikia man per veidą laipioti???

planavimas

pabendravęs su protingais žmonėmis, susidariau (sudarė) bendrą išplanavimą. t.y. kas kur bus lauke, koks namo išplanavimas. pateikiu šiokį tokį planelį. namo vidaus išdėstymas yra preliminarus. pagal tokį architektas sudarys realų ir aiškų vaizdą. realiai aš turiu tik vieną kaimyną, nes iš dviejų pusių ribojuosi su keliu, o iš trečios - miškas.

trumpai apie išdėstymą:

  1. priepirtis, vieta pasėdėti išėjus iš pirties, dušas.
  2. terasa.
  3. svečių kambarys, kambarys su tv, židiniu. virtuvė
  4. pirtis
  5. mažas tualetas, boilerinė.
  6. kamabarys
  7. miegamasis
  8. drabužinė
  9. kambarys
  10. pastogė mašinoms

taigi, namo išplanavimas ne galutinis. lauko - ko gero taip ir liks. stogas galbūt bus vienšlaitis. taip ir statyti paprasčiau, ir vaizdas įdomesnis gali būti ir nebus kaimo namas.

Lankytojai

Niekaip negaliu suprasti vieno dalyko. Jei svetainės pavadinimas yra basketnews.lt, tai kodėl daugiausiai lankytojų, atėjusių per Google paiešką, ieškojo būtent „basketnews.lt“?

Kodėl ieškant išmeta pirmoje pozicijoje aš nesistebiu, stebiuosi žmonių sugebėjimais ne surinkti adresą laukelyje, o ieškoti per Google.

Kai klientai kišasi į darbą

Kai klientai labai lenda į www kūrimo darbus, dizainas. dažniausiai, pavyksta keistai. Štai vienas iš pavyzdžių: www.lstsert.lt. Jei klientas tiksliai žinotų ko nori, tą jo kišimasi galima būtų dalinai pateisinti. Svetainė jau labai seniai paleista, o turinys vis dar „Submeniu 1“, „Submeniu 2“, „Pirma naujiena“ ir panašiai... Kiek teko girdėti - šiuo metu jie kuriasi jau naują svetainę.

p.s. Sakykit ką norit, bet logo spalvos užmušančios  :)

namo projektas

taigi, vakar susitikau su vienu pažįstamu. jis matęs tikrai daug statybų ir tikrai daug užsienio parodų aplankęs. taigi, pagrindiniai du jo patarimai yra:

1. nedaryti rūsio. nedarant rūsio man pamatai turėtų atpigti nuo 40-50 tūkstančių iki kokių 20 tūkstančių. rūsys niekam nereikalingas. viską ką jame laikysi, galima šalia suręsti nedidelį ūkinį pastatėlį. mano gruntas yra molis. molis labai giliai įšąla ir labai plečiasi žiemą, bei traukiasi vasarą. rūsio nešildant ten kondensuojasi drėgmė, šildant - daug papildomų sąnaudų.

2. garažas niekam nereikalingas. garažo statymo sąnaudos yra nemažos. jei jį normaliai šildyti - papildomos sąnaudos, jei ne - mašiną žiemą labai suės rūdys. mašinai visiškai pakanka pavėsinės, kuri apsaugo nuo sniego ir saulės. sako būna net neapšąla mašina po pavėsinėmis.

šiandien pasiklausiau bendradarbės, kuri gyvena name. abu faktus ji patvirtino.

namo projektas

vis neprisruošiau aprašyti savo namo vizijos. šiame post`e tik tai ir padarau, o kitame - kiti pamąstymai. aš susiradau tipinį projektą, kurio pagrindu galvoju darytis savo namą.

namas iš visų šonų atrodo taip:

namo išplanavimas:

ryto pasilakstymai

važiuoju ryte į darbą. pravažiavau akropolio sankryžą (link šiaurės miestelio), priekyje kamštis, todėl greitai važiuoti negalėjau. netyčia pastebėjau, kad kažkoks lochelis bėga labai greitai. juokingiausia, kad viduriu gatvės. praėjo kelios sekundės kol susipratau, kad tai mano bendradarbis ir jis vejasi mane :) na sėkmingai pasportavo iš pat ryto :)