Cookie Consent by TermsFeed

Blogas

Švyturio Baltas

 

Švyturio Baltas

 

Hmm keista, bet net nežinau kodėl šio alaus neaprašiau anksčiau. Šį alų dažniausiai geriu baruose. Mane jis labiausiai veža. Tiesa, visada geriu be citrinos. Manau, kad citrina gali padaryti geriamu bet kokį brūdą: pvz. tekilą. Taigi, šis alus skaniausia ne buteliuose, o bare. Šis alus turi kažką tokio - kitokio, kas mane veža. Daugelis nusiteikę prieš net neparagavę normaliai jo. Taip kažkada buvo ir su manimi. Dabar mmm :)

Obuolių pyragas

Vakar su Raimonda pasidarėm obuolių pyragą. Receptas labai paprastas, o rezultatas tikrai vykęs. Sorry, bet foto nepagalvojau padaryti.

Imame skardą, kurioje kepsime. Supjaustome obuolius plonomis riekutėmis. Viską išlyginame skardoje. Sluoksnis priklauso nuo pageidavimų. Mes apie 5 cm dėjome. Tada daroma tešla. Į tešlą dėjome kiaušinių, miltų, cukraus, pieno. Masė turi būti tokia kaip blynams kepti. Ji supilama ant viršaus. Viršutiniai obuoliai neturi būti apsemti. Viską darėme iš akies, bet kiaušinių perdaug, matyt, nebūna (dėjome 3), cukraus dedant reikia ragauti ir kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo. Mūsų obuoliai buvo kieti ir rūgštoki, todėl masę darėme saldesnę. Miltų ir pieno dedame pagal masės tirštuma ir kiekį. T.y. pieno pripilame kiek reikia masės, o po to tirštumą reguliuojame miltais. Taigi į orkaitę ir valgome. Visiškai neprikepė, nors pagrindo niekuo netepėme. Kišome į karštą orkaitę, kepėme apie 200 laipsnių temperatūroje.

Juka

Ar žinote kada Vėlinės? Daugelis atsakytų lapkričio pirmąją. O lapkričio pirmoji - visų Šventųjų diena. Vėlynės - lapkričio antrąją.

O Helouvynas spalio 31. Ar tik man atrodo, ar ši šventė neprigyja Lietuvoje? Taip, kavinėse padavėjos pasidažo, apsirengia, papuošia aplinką. Taip, klientams visiškai dzin ir jie ateina paprastai apsirengę. Taip, per šį Helouvyną aš žiūrėjau krepšinį ir persitenginėjimas man buvo...  :)

Taigi, per Vėlines buvau Marijampolėje ir teko ragauti Jukos. Tiem kas nežino kas tai - galiu pasakyti jog tai kraujinė sriuba. Kaip supratau iš vietinų diskusijų, tai kiekvienas turi savo Jukos receptą. Aš internete radau štai tokį:

Išverdam kaulus ar mėsą nesvarbu. Verdant įdėti džiovintų obuolių ir čiobrelių, kitaip bus netikra juka. Svarbiausia prieš pilant kraują reikia „gerai nuragauti“ sultinį, tai yra, kad jis būtų saldžiarūgštis, druskos neperdėti, nes bobutės aušindamos kraują dažniausiai deda druskos, kad nepasidarytų gabalai. Į indą su krauju, pastoviai maišant, pilti kelis samčius sultinio. Po to, pastoviai maišant puodą, supilti kraują. Verdu visada taip, bet kartais sutraukia, o kartais būna vientisa, kaip pasiseka. Juką galima virti su leistiniais kukuliukai, bulviniais kukuliukais ir be nieko, valgyti tiesiog su šutbulvėm. Kukuliukas virti sriuboje prieš tai kaip supilamas kraujas.

Na dėl obuoliukų kaip supratau visi sutiko. Dėlčiobrelių, tai tiesiog daug žolelių visokių. Į kraują druską pila ne visi. Kiti krešulius pertrina, kiti tiesiog jų nededa. Kai kraujas pastovi, susidaro sluoksnis vandens. Jį nupila lauk.

Taigi, sriuba rieboka, bet skani. :) 

Corona Extra

 

Corona extra

 

Vienas žinomiausių alų pasaulyje ir, aišku, žinomiausias meksikietiškas alus. Nepamenu kaip seniai žinau, kad šį alų reikia gerti su laimu. Čia panašiai kaip, kad tekilą su citrina. Seniai sakiau, kad tekila yra šūdinas gėrimas ir tą skonį gali panaikinti tik citrina. Ko gero panašiai ir su alum. Jei jums duoda alų su citrina, tai su tuo alum kažkas netaip. Matys ir su mano skoniu :) specialiai negėriau alaus, kol nenusipirkau laimo (žaliosios citrinos). Na bet vistiek nežinau... Su laimu lyg ir nieko, be jo?

San Miguel

 

San Miguel

 

Nelabai ką turiu pasakyti, bet kad tikrai geras nepasakyčiau. Kažkaip man nelabai patiko. Ačiū mamai.

Traškučiai ale čipsai

Nesu didelis čipsų valgytojas ir mėgėjas, bet va vieni mane užvežė. Siūlau ir jums paragauti naujųjų Taffel su krienais. Jie tokiam ale popieriniame pakelyje. Tik nesumaišykite, tokiuose pakeliuose ne viena rūšis yra. Čia parašyta „Skanūs krienai“.

Dar su kolega susilažinom iš alaus dėžės ar prieššventinę dieną valanda trumpesnė darbo dienavisiems ar tik valdiškoms įstaigoms. Radom tokį straipsnį:

153 straipsnis. Darbo trukmė švenčių ir poilsio dienų išvakarėse
1. Švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmė sutrumpinama viena valanda, išskyrus sutrumpintą darbo laiką dirbančius darbuotojus.
2. Esant šešių dienų darbo savaitei, prieš poilsio dieną darbas neturi trukti ilgiau kaip penkias valandas.

Ar tai reiškia, kad laimėjau?

GMail

Jau porą dienų skaičiau kaip atsirado nauja gmail versija. Man ją leido pasirinkti tik šiandien ryte. Pasitikrinkite ir jūs, gal jau leidžia? O nuorodą rasti galite dešiniam viršutiniam kampe šalia Settings. Jei nėra - reiškia dar neatėjo jūsų laikas. :)

Nenagrinėsiu išsamiai kas naujo: pagrindinis dalykas - greitis. Dar kontaktai kitaip valdomi, dar kažkokie laiškų actionai.

Parašysiu ko jie nepadarė. Tikrai nėra labai sudėtinga padaryti, bet kodėl nėra gmail accounto surišimo su kalendoriumi. Aš džiaugiuosi abiem, bet... Jei gmail kontaktuose įvestų laukelį „Birth date“, tai mano visų kontaktų gimtadieniai atsirastų google calendar. Manau ne tik man būtų gerai  :)

Geras ar blogas ženklas

Pirma buvo mano kieme. Toje vietoje yra išsišakojimas į tris dalis ir ten visiškai nesimato kas atvažiuoja iš dešinės. Kaip ir visi kiemai - prigrūsti automobilių, todėl sunku ten pamatyti. Toje vietoje visada numetu greitį iki minimumo. Taigi, panelė su vaiku įvažiavo į kitą automobilį. Ji kalta, nes jai kliūtis iš dešinės, bet blogiausia, kad uždarė įvažiavimą ir išvažiavimą iš kiemo. Pastovėjom, palaukėm - policijos nėra. Na tada apsižiūrėjau, kad mano golfukas į kalniuką turėtų įvažiuoti. Taip ir padariau - ant borto, per kalniuką, nusileidau, nuo borto ir toliau.

Antra avarija Laisvės - Viršuliškių sankryžoje prie Mados. Vodury sankryžos stovėjo vienas automobilis. Kur antras nepastebėjau.

Trečia avarija Ozo gatvėje už Akropolio. Ten trys mašinos stovėjo. 

Geras ar blogas ženklas važiuojant į darbą pamatyti tris avarijas?

 

Cruzcampo

 

Cruzcampo

 

Tikrai skanesnis už San Miguel alų. Juo lyginu tarpusavyje, nes abu kartu parvežė lauktuvių. Kažkaip crazy keista skardinė, bet... Šiaip alus visai nieko  :)  Ačiū mamai

Baltika Cooler

 

Baltika Cooler

 

Pasiėmiau todėl, kad sumaišiau su Baltika 5. Na iš tiesų panašu, bet šis šiek tiek rūgštesnis. Pirmasis neraliai tinka atsigaivinti - šis irgi neblogai. Jis netgi lenfvesnis - 4,7 prieš 5,3. Rinktis jums, bet aš rinkčiausi Baltika 5. :) Tiesa atidarymas fun :)  Neatsisuka (o gaila), bet patrauki už žiedelio ir atsidaro.

Kaip pavogti medieną

Trumpa (jei pavyks) pamokėlė kaip reikia vogti medieną.

1. Pirmiausia gaukite užsakymą arba susigalvokite ką norite pasitatyti. Tarkime stogą ndideliam sandėliukui, pirtelei ar pan.

2. Apeikite, pavažiuokite apykinkes ir susiraskite kur kažkas turi dug medienos.

3. Galite patys, galite kažką samdyti, bet pasiruoškite naktinei kelionei. Geriausia patys, nes tada tiksliau galėsite paskaičiuoti kiek ko jums reikia. Pasiimkite kirvuką.

4. Nukeliaukite naktį (geriausia ne anksčiau pusės pirmos) į vietą, nužiūrėkite per kur geriausia išnešti - tvorą, vartelius... Svarbiausia neiti ant kelio, nes gali kažkas pastebėti.

5. Susirinkite norimą kiekį ir išsitempkite į mišką:

6. Nuneškite apie 50-70 m, viską sukraukite kur tankesnė vieta:

7. Kirviu prikirskite eglišalių ir jais uždenkite medieną. Taip pat prikirskite krūmų ir užmetykite ant keliuko.

8. Ištempkite kelis brusus į priešingą pusę nei patys nuėjote. Taip nukreipsite priešinga kryptimi. Geriausia į kelio pusę:

Jūsų planas turi pavykti, jei tai darote ne 3-ią kartą. Taigi, trečią kartą pavogus medieną suradome. Gal aš esu blogas žmogus, bet jei netyčia pagaučiau ar sužinočiau kieno tai tikrai darbas, aš sulaužyčiau rankas. Taip ilgai negalėtų nieko vogti.