Cookie Consent by TermsFeed

Blogas

Keniger

 

Keniger

 

Oi gėriau, per barzdą varvėjo, bet ilgai neaprašius pamiršti skonį  :)

Quisqueya Extra

 

Quisqueya Extra

 

Pirmas alus iš Dominykos respublikos. Alų gamine net ir ten

Geriausia Kalėdų dovana

Spėkit ką mano žmona pasakė kai jos paklausė ką man padovanoti? Atspėjote - alaus.

Gavau dovanų alaus ir dar Juozas man lauktuvių atvežė. Nežinau ar reikia susirūpinti, bet tokios dovanos man tikrai labai patinka.  :)

Thule

 

Thule

 

Alus iš Islandijos. Ne stebuklas, bet visai nieko.

Kalėdų maistas

Neverksiu kaip blogai apsiryti, nes tai kiekvieno reikalas. Nesugebate pavalgyti saikingai - kaltinkite save, bet ne Kalėdas. Lietuvių stalai visadaa buvo nukrauti gausiai, o jau kiek valgyti - kiekvienas pats turi pasirinkti.

Kažkaip nepastebėjau niekur rašant apie tai, kokius specialius Kūčių ar Kalėdinius patiekalus gamina žmonės. Pas mus per Kūčias verdami virtiniai su grybais. Juos valgome tik per Kūčias, todėl šio patiekalo visada laukiame. Per Kalėdas mes valgome medaus pyragą. Anksčiau jį mama darydavo tik per Velykas, o dabar ir Kalėdoms. Niekur kitur nesu valgęs net kažko panašaus. Močiutė pasakojo, kad tokį pyragą gamindavo jos senelė (o gal ir prosenelė).

Kažkoks ypatingas patiekalas mano šventėms suteikia daugiau išskirtinumo.

Bohemia Regent 11

 

Bohemia Regent

 

Super skanus lengvas čekiškas alus. Kai tik atsirado, mokėjau po 2,65, bet vieną kartą pataikiau tis galiojimo pabaiga,  tai maišą nusipirkau. Ir vistiek lengvas skanus alus.

Šviesoforai

Kas per ... daro šviesoforus Vilniuje? Nerandu jokio gražaus žodžio pavadinti, tai rašau ...

Laisvės - Viršuliškių g. sankryža. Tokių kamščių šitoje sankryžoje per 20 metų dar nemačiau. Na gerai, teisybės dėlei pasakysiu, kad mačiau, bet tik kartą per metus - vėlines. Normalu, nes šioje gatvėje yra kapinės. Bet koks ... sugalvojo padaryti šviesoforą su rodyklėmis? Niekada jų nebuvo, niekada nebuvo ir kamščių. Nekalbu apie rytinius ar podarbinius pikus. Bet kas darosi dabar... Reiktų ... liepti pabandyti pravažiuoti rytą, dieną, vakarą. Jei aš važiuoju ir suku į kiemą, tai man sustojus užsikišą visa sankryža. Taip, anksčiau to nebuvo. Ir šiaip buvo nerealiai faina sankryža iki tol, kol pertvarkė ir padarė šviesoforus su rodyklėmis.

Višuliškių - Laisvės sankryža prie bažnyčios. Ši sankryža buvo žymiausia tuo, kad veikdavo visą parą. T.y. šviesoforus išjungdavo spaudos rūmų sankryžoje, rygos sankryžoje, o čia ne. Jis veikdavo. Jei ne šalia esanti mokykla ar vykstančios pamaldos - šviesoforus apskritai galima būtų čia nuimti. Nepatikėjau - čia pridėjo rodyklių. Ar tas ... bent kartą matė šią sankryžą?

Ozo - Ukmergėsišsišakojimas. Tiesiai į Akropolį, o dešiniau leisitės nuo Šeškinės kalno. Ten yra pėsčiųjų šviesoforas. Niekada nesupratau kam jis ten. Kasdiena ten važiuodavau ir ne po kartą, bet pėsčiuosius mačiau kartą per porą mėn. Na yra - tik to.Dabar jį perdarė ir ten važiuojant kas antrą kartą privalau sustoti degant raudonai šviesai. Pėstieji eina? Ne, nes jų nesimato.

Narbuto - Laisvės sankryža, važiuojant nuo Pedagoginio link Pašilaičių. Ten stovėjo su rodykle. Kartais trumpam užgesdavo, bet blogiausia tai, jog kai degdavo žalia rodyklė sukti dešinėn, žalia degdavo ir važiuojančioms Laisvės prospektu nuo Karoliniškių. Kelis kartus pats vos nepalindau, nes jei man dega žalia - aš važiuoju, o kitos stovi. Pasirodo taip yra visur, bet ne čia. Kažkas padaręs nesąmonę tiek laiko nieko nedarė. Realiai padarius avariją, drąsiai galima būtų prisiteisti už tokius „teisingus“ šviesoforo signalus. Pagaliau kažkam „daėjo“ ir pakeitė degantį šviesoforą į nupieštą rodyklę.

Kalvarijų - Ozo - Kareivių sankryža važiuojant nuo Žalgirio pusės. Savaitgalisi pabandykite vidury dienos. Rodyklė dega vos kelias sekundes ir visa gatvė užkišta.

Gal dar kokių „teisingų“ sankryžų žinote?

Aštrumas

Nusipirkau netyčia žiauriai aštrių didžiųjų alyvuogių. Nesuprantu kodėl jas valgau, nes suvalgęs giliai kvėpuoju, užkandinėju, užgerinėju. Gal dėl paskutinio?