Cookie Consent by TermsFeed

Mitai apie alų: gyvo alaus yra trumpas galiojimo terminas

Yra daug mitų. Vienas jų - apie alaus galiojimo laiką. Nesugebėjau internete rasti info apie tai, ar kažkas įstatymiškai riboja aludarių pasirinkimo laisvę. Girdėjau, kad dauguma deda 6 mėn. galiojimo laiką. Tauras išleidę „Gyvas“ - dėjo 28 dienų. Volfas Engelman - prie galiojomo datos pridėjo pagaminimo.

Ir štai mitas: gyvas alus ilgai nesilaiko.

Iš tiesų tai yra mitas. Gyvas alus gali stovėti ir kelis metus. Vieną alų galima pradėti gerti po kelių savaičių brandinimo, o kitą tik po kelių mėnesių. Alus ne vynas, todėl negali kokybiškas išstovėti daugybę metų. Ilgai laikant jo skoninės savybės keičiasi ne į gerąją pusę, bet jis tikrai nesurūgsta.

Palikite komentarą



Komentarai
  • to nesw

    nesw,tai yra mitas, alus gyvas kol mieles gyvos. namu aludariai, sugeba is gyvo alaus pasidauginti mieliu ir su jom isfermentuoti savo alu.

    alaus gamintojai teigia, jog ir vandens "tyrumas" turi itakos alui, o mano patirtis rodo, jog itakos daugiau turi vandens kietumas/minkstumas :) nepasimaukite ant kvailo marketingo. SUA taip pat daug makaronu prikabine ir medaliu laimeje, bet vargu ar nors vienas is namu aludariu pagirs sia bendrove.

  • nesw

    Taip, parduotuvėje gyvo su pusmečiu galiojimu greičiausiai nerasi, kadangi daryklos negali užtikrinti tinkamų laikymo sąlygų transportuojant ar parduotuvėse.

  • nesw

    Buvom, Rinkuškių alaus darykloje ir pasakojo apie visus tuos gyvus alus... Jei alus bu telyje ir jo galiojimo laikas virš mėnesio, jis jokiu būdu negali būti gyvas. Gerai nepamenu, ar sterizuojant ar kada ten tos visos bakterijos miršta ir tu tiesiog perki ne gyvą alų, o tikrų tkriausią lavonieną ;) Jei kam labai jau įdomu, pasiskambinkit, į daryklą gal kas papasakos, o jei ne nuvažiuokit tikrai sužinosit visą tiesą, ir nereiks sukti galvos kaip gali gyvas alus būti lentynoje parduotuvėje 6 mėn ;)

  • to nesuprates

    netinkamos sandeliavimo/laikymo salygos.

  • nesuprates

    Tada aš nelabai besusigaudau situacijoje, nes draugui su gimtadieniu padovanojom dėžę įvairaus gyvo alaus, o jis kažkaip sugebėjo ją užlaikyti bent mėnesį. Po to mėnesio bandant gerti alų didžioji dalis jo buvo nurūgusi - rūgšti ir neskani. Tai kaip čia gaunasi?

  • alu

    šiandien su west ragavom ~4metus laikytą "gyvą" alų. Vis dar geriamas.