Cookie Consent by TermsFeed

Juka

Ar žinote kada Vėlinės? Daugelis atsakytų lapkričio pirmąją. O lapkričio pirmoji - visų Šventųjų diena. Vėlynės - lapkričio antrąją.

O Helouvynas spalio 31. Ar tik man atrodo, ar ši šventė neprigyja Lietuvoje? Taip, kavinėse padavėjos pasidažo, apsirengia, papuošia aplinką. Taip, klientams visiškai dzin ir jie ateina paprastai apsirengę. Taip, per šį Helouvyną aš žiūrėjau krepšinį ir persitenginėjimas man buvo...  :)

Taigi, per Vėlines buvau Marijampolėje ir teko ragauti Jukos. Tiem kas nežino kas tai - galiu pasakyti jog tai kraujinė sriuba. Kaip supratau iš vietinų diskusijų, tai kiekvienas turi savo Jukos receptą. Aš internete radau štai tokį:

Išverdam kaulus ar mėsą nesvarbu. Verdant įdėti džiovintų obuolių ir čiobrelių, kitaip bus netikra juka. Svarbiausia prieš pilant kraują reikia „gerai nuragauti“ sultinį, tai yra, kad jis būtų saldžiarūgštis, druskos neperdėti, nes bobutės aušindamos kraują dažniausiai deda druskos, kad nepasidarytų gabalai. Į indą su krauju, pastoviai maišant, pilti kelis samčius sultinio. Po to, pastoviai maišant puodą, supilti kraują. Verdu visada taip, bet kartais sutraukia, o kartais būna vientisa, kaip pasiseka. Juką galima virti su leistiniais kukuliukai, bulviniais kukuliukais ir be nieko, valgyti tiesiog su šutbulvėm. Kukuliukas virti sriuboje prieš tai kaip supilamas kraujas.

Na dėl obuoliukų kaip supratau visi sutiko. Dėlčiobrelių, tai tiesiog daug žolelių visokių. Į kraują druską pila ne visi. Kiti krešulius pertrina, kiti tiesiog jų nededa. Kai kraujas pastovi, susidaro sluoksnis vandens. Jį nupila lauk.

Taigi, sriuba rieboka, bet skani. :) 

Palikite komentarą



Komentarai
  • Anonimas

    ir man fui neskani sriuba

  • grazvis

    labai skani sriuba o kraujinei vedarai dar skanesni

  • ramute

    su kriausytemis dziovintomis skanu.

  • ramute

    suvalkijoje verdama jukos sriuba,o ypac ji skani du dziovintomis mazomis kriausytemis.su obuoliukais irgi skanu.

  • Mantas

    Auštaitijoje juka verdama duonos rauge, su daug svogūnų, pipirų, kepintų lašinukų. Labai skanu. Ir ilgai karšta išlieka, nes storas sluoksnis riebalų būna.

  • manc

    nu kaip mano zmonai kroatijoj: prie kelio, sodo prekybininke, sako - "gerk" alieju, atsako - negersiu, uzpyle ant rankos ir reikejo "isgerti"... "gerti" - tai gal ragauti :))) as tu kroatu kalbos nelabai ikirtau.. ;) gal kam patinka alieju "gerti", laizyti..... :)))

  • Jore

    Saunuolis,tik gaila ,kad komentatoriai visai nuo biologijos,kulinarijos ir elementarių dalykų atitrūkę

  • Lionheart...

    mieste auges to nesuprasi

  • Siru

    Kažkas su šita sriuba negerai, kažkaip prieš gamtos dėsnius

  • w

    hmm .. manau kad nebevaziuok i majami daugiau .. prie gero tai neprives..

  • Silas

    aš žinau, čia tu specialiai, tave privertė tai valgyti, tai dalį to blogio nori mums perleisti...

  • bss

    man vien nuo recepto viduriai sukilo :/ feeee

  • Oni, blogas.lt/Oni

    Net truputy susibritkijau... :) Gal ir skanu, bet, žinodama, ką valgau, nė už ką neparagaučiau.