Man šis alus asocijuojasi su labai teikiamomis emocijomis. Todėl jis negali būti neskanus. Mes jį gerdavome Užupio picerijoje, kur picos kepamos krosnyje. Ten ir aplinka gera ir picos kitokios ir šitas alus. Labai didelis pliusas :)
Man šis alus asocijuojasi su labai teikiamomis emocijomis. Todėl jis negali būti neskanus. Mes jį gerdavome Užupio picerijoje, kur picos kepamos krosnyje. Ten ir aplinka gera ir picos kitokios ir šitas alus. Labai didelis pliusas :)
Tamsus alus šiek tiek prastesnis už šviesų. Bet ne prastas :)
Nusipirkau nepastebėjęs, kad tai nealkoholinis. Tik paragavęs pradėjau skaityti atidžiau, nes skonis, švelniai tariant, nekoks. Pilku ant pilko parašyti "Nealkoholinis" tikrai "gudrus" sprendimas. Nekalbu apie sprendimą turėti skirtingų rūšių alų: Dvaro ir Dvarų, kurių vienas alkoholinis, o kitas ne. Neskanus.
Ponoras. Nefiltruotas Kaimiškas. Tamsusis Biržietiškas. O skonis tai stipriai degintų grūdų. Man jis nepasirodė blogas, o Virgis su Raimonda raukėsi. Blogiausia jo savybė - plastikinė tara.
Stiklinėj taroje jis tikrai neblogas
Keisto skonio alus, nes skonio kaip ir nelabai daug. Jis neblogas, bet tokia pakuotė, šampano butelis su šampano kamščiu prašosi daugiau.
Su Virgiu paįvairinome vakarą ir pasidarėme tamsaus alaus degustaciją. Tikrai įdomi atrakcija, todėl netingėkite ir jūs :) Svarbiausia yra vienoda tara.
Nevertinome alaus pagal atskirus parametrus. Padarėm dviem etapais:
Šitą alų įdedu visiems matomu būdu tik dėl pavadinimo. O skonio aprašyti normaliai negaliu, nes jis spėjo parūgti kol sugebėjau atsiimti lauktuves iš Vilijos. :)
Iš tiesų tai buvau piktas, kai sužinojau, kad kaštonų šiame aluje nėra. O kaip jaustumėtės nusipirkę „Apelsinų“ sulčių, o ten pasirodytų, kad tik spalva kaip apelsinų, o šiaip ten mineralinis vanduo, arba citrinų sultys? Kalbininkai mane gali pataisyti, bet visą gyvenimą sakydavau „Morkinis“, „Apelsininis“... Ir kai išgirstu „Apelsinų“, „Morkų“ man nekyla mintis apie spalvą, o tik apie skonį.
Na pamirštam šitą „melą“ ir atsiduodam skoniui. Iš tiesų neblogas skonis. Emocijos trukdo jį vertinti visiškai objektyviai, bet jei jau pikčiurnai pavyksta pasakyti, kad neblogas, reiškia neblogas tikrai :)
Kaip suprantu, netrukus Kalnapilis pristatys dar porą naujų rūšių. O šitą alų aš įtrauksiu į kitus blind testus ir pažiūrėsim kaip realiai jo skonis skirsis nuo kitų tamsių alų.
Iš tiesų, tai kitokia etiketė dabar. Kai Gubernija rėmė Žalgirio krepšinio komandą, tai išleido tokį alų. Paskui jį leido Kalnapilis (aišku, kad skonis kitas, tik pavadinimas tas pats). Kalnapilis tą alų pervadino LKL (čia tik spėju, kad taip padarė, bet skonis man nesiskiria), o Gubernija sugalvojo, kad Žalgiris ne tik krepšinio komanda, bet buvo ir toks mūšis.
Tada žalgirio komandos logotipą pakeitė vėliava su stilizuotu vyčiu, parašė "Kalaviju grūdintas".
O skonis tai nieko gero...
Naujas lietuviškas alus. 150 Tauro metų jubiliejui paminėti išleistas produktas. Labai solidžiai atrodo. O dabar apie skonį. Niekas nepasakys, kad blogas alus. Jis tikrai neblogas, nors išraiškingo skonio norėtųsi tokia proga. Šis alus turi vieną didelį minusą. Galvojau, kad pasirodė, bet po kelių bandymų - visada tas pats. Pradėjus gerti viskas tvarkoje, o po pusės bokalo lieka vanduo. T.y. skonis alaus, bet visiškai „išsibezdėjusio“. Bet drąsiai galite pirkti, nes išpilti neteks :)
Stiprus alus, bet skonis visai neblogas. Deginto salyklo skonis ypač ryškiai jaučiamas. Stiprumas taip pat.
Kodėl man atrodo, kad buvęs Žalgirio alus tapo LKL? Tikrai nesivargino ir neruošė jokio specialaus recepto.
Juodas juodas. Kažkiek gal ten su kavos prieskoniu. Tačiau nestiprus - 4,5%. O geriant atrodo, kad dar mažiau. Mėgstantiems lengvą tamsų alų turi patikti. Gėriau pilstomą.
Nerandu nieku paveikslėlio. Labai blogas pavadinimas iš tos pusės, kad internete tikrai nerasi, bet geras iš tos, kad visiems aišku iš kur jis. O skonis tikrai geras. Gėriau pilstomą.
Čekiškas alus. Bėda ta, kad jį gėriau po labai sūrios žuvies, todėl man jo skonis pasirodė labai neblogas, o iš tiesų kaip yra - reikia ragauti nevalgius :) Geriau pilstomą